maandag 15 november 2010

Eandis verkoopt leugens!

Ok, dit is natuurlijk een zware uitspraak, maar het is er eentje die we kunnen staven. Dit met de gegevens van de VREG.
Hier kan je het volledige document van de VREG vinden (touwens ook te downloaden op hun site). Maar we zullen het even kort samenvatten voor iedereen.
Bewering Eandis: Hernieuwbare energiebronnen zoals windmolens, biomassa of zonnepanelen leveren de eigenaar groenestroomcertificaten op die onder andere door Eandis moeten worden betaald. Door het grote succes dreigen de kosten van de certificaten op termijn spectaculair te stijgen. Zonne-energie is daarbij de sterkste stijger maar maakt nog altijd minder dan 15% uit van de totale groenestroomproductie.
Als we de officiële (lees: juiste) cijfers erbij halen komen we tot onderstaande conclusie voor 2009.
eandis
Zoals je kan zien beslaat het totaal percentage van de zonne-energie in de GSC’s slechts 5,15% voor 2009. Hou verder rekening met het feit dat de particulier niet diegene is met de grote installatie, maar dat het de Katoennatie’s, Volvo’s en dergelijke zijn die gaan lopen met de bulk van de GSC’s.
Dan kan er maar een conclusie zijn. Stop met mensen tegen elkaar op te zetten, met ongefundeerde uitspraken en kijk uw cijfers eerst na. En nee u betaald niet de zonnepanelen van uw buur, maar de biomassa, waterkracht en windkrachtcentrales van Electrabel en andere grote energieproducenten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten